Ohituskurssi 15.0

Koiraamon Ohituskurssi 15.0 on sisältänyt tietyt peruselementit viimeiset viitisentoista vuotta. Myöhemmin huomasin, että käyttämilleni menetelmille on ilmestynyt nimiä, kuten BAT 2.0, CAT, Click to Calm, DRI (Differential Reinforcement), DRO (differential reinforcement of other behavior),DRA (differential reinforcement of alternate behavior) ja U-Turn. Koska mikään näistä ei itsessään ole riittävä suomalaisessa arjessa, opetan näiden lisäksi samalla kurssilla muitakin, erittäin tehokkaita tekniikoita, jotka ovat kaikki koiraystävällisiä ja palkkioperusteisia. Tällä yhdellä kurssilla saat siis kaiken tämän, ja kouluttajan 40 vuoden kokemuksen eläinten kanssa, 30 vuoden kokemuksen kouluttamisesta ja 20 vuoden kokemuksen koirakoulun pitämisestä. (Tämän menetelmän nimeksi voisikin oikeastaan antaa ”40-30-20”.). Joka viikko saat uuden harjoituksen, joka vie sinun ja koirasi taitoja eteenpäin, ja kurssin loputtua sinulla on työkalut rauhallisiin ohituksiin arjessa ja juhlassa.

nuorille ja aikuisille ohitusongelmaisille koirille
* * * OHITUSKURSSI 15.0 (12_19) * * * 

8 torstaina välillä 05.12.2019-27.2.2020 (ei 26.12.) klo 16.00-17.00.

Maikkulassa Eläintarvikeliike Muskettikoiran pihassa

8 torstaina ajalla 05.12.2019-27.2.2020 (ei 26.12.) klo 16.00-17.00. Koska Ohituskurssi on ulkoilmakurssi, yleensä pidän sen muulloin kuin sydäntalvella. Nyt suuren kysynnän vuoksi laitan sen tarjolle poikkeuksellisesti, mutta pakkasrajalla. Kurssi alkaa to 5.12. klo 16.00 teoriatunnilla, ja jatkuu jokaviikkoisilla harjoitustunneilla, joita on teoriatunnin lisäksi yht. 7. Jos pakkanen on Maikkulassa yli -15°C, tunti peruuntuu ja siirtyy seuraavalle viikolla. Koiralla on myös oltava lämmin olo autossa, eli sen omasta turkista ja autosta riippuen sille lämmintä takkia ja muuta varustetta – ja turkista ja autosta riippumatta koiran alla oleva tila tulee olla kylmää eristävä.

Kurssille otetaan vain 4 koirakkoa. Ilmoittautuminen on alkanut ja päättyy 28.11. tai kun kurssi on täynnä.

Hinta 199,00€/koira. Hintaan sisältyy opetus ryhmässä mutta koirat yksitellen, kurssimateriaali ja kurssin oma fb-ryhmä tai wa-ryhmä yhteydenpitoa ja keskustelua varten.

Kurssikirjana käytämme Turid Rugaasin ”Rauhoittavat signaalit” -kirjaa, joka ei sisälly kurssimaksuun. Se kannattaa ostaa omaksi, ja sen saa mm. Muskettikoirasta (muista mainita kassalla olevasi Koiraamon kurssilla alennuksia varten).

Saman ohjaajan tulisi osallistua koiran kanssa koko kurssin ajan. Perheenjäsen on erittäin tervetullut kuunteluoppilaaksi ilman eri veloitusta.
Lue myös alla oleva tärkeä informaatio:

Ohitusongelmaisille koirakoille kahdeksan kerran kurssi (väh. 8h). Tällä kurssilla ei opeteta katsekontaktissa ohittamista, ei namilla tai lelulla houkuttelua, eikä nypitä hihnasta. Koiraamossa ei myöskään käytetä koiria satuttavia välineita, vaan opetellaan koiran kanssa yhteistyötä ja kouluttamista. Tällä kurssilla opetetaan omistajia opettamaan koirilleen hihna löysällä kulkemista ja ohituksia rauhoittavia eleitä käyttäen. Jos haluat harjoitella sellaisia ohituksia, ilmoittaudu mukaan!

Saat hyvän valmistautumisen, jos osallistut myös 2-osaiselle luennolle koirien elekielestä. Klikkaa tästä: http://koiraamo.nettisivu.org/kurssit/luennot/

Kertaaja eli 2 vuoden sisällä Koiraamon Ohituskurssin käynyt pääsee mukaan puoleen hintaan/koira, kun kurssilla on väh. 4 normaalihintaista osallistujaa ja paikkoja jää täyttämättä ilmoittautumispäivän jälkeen.

Ohituskurssin tavoite on opettaa koirakoille hyvä hihnakäytös ja siistit ohitukset rauhallisesti ja hallitusti. Kurssin pituus osaltaan vaikuttaa tulokseen: kurssilaiset saavat harjoitella arkilenkkeilyjen aikana kurssilla opittuja asioita. Kurssikerran pituus riippuu koirien määrästä.

Kurssi on suunniteltu siten, että helpomman päälle rakennetaan vaativampaa. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi saman koiranohjaajan tulisi olla mukana kurssin jokaisella tunnilla. Tunnille täytyy myös tulla ajoissa, jotta jokaisen tunnin alussa kertomani uudet harjoitukset eivät jää kuulematta.

Ensimmäinen kerta on teoriailta ilman koiria. Ota mukaan muistiinpanovälineet ja paljon aiheeseen liittyviä kysymyksiä.
Jatkossa kaikki koirat eivät ole harjoittelemassa yhtä aikaa, joten koiran tulee kyetä odottamaan autossa yksinkin illan aikana. Otathan huomioon koiran pärjäämisen ja auton lämpötilan!

Ennen ilmoittautumista lue vielä sivu http://koiraamo.nettisivu.org/kurssit/

koirakoulu.koiraamo @ gmail.com

(poista välilyönnit)